Sport     | 18.12.2020. 14:13 |

Visoki ciljevi nove uprave Smučarskog kluba Jahorina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Članovi uprave Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem uspješnu praksu poslovanja sa Olimpijskog centra Jahorina  prenose i na Smučarski klub Jahorina.

Za  početak postavili su visok cilj, a to je stvaranje novog svjetskog šamipona u skijanju. Novoimenova uprava, u kojoj su predsjednik Skupštine Nedeljko Elek, i članovi  Izvršnog odbora Dejan Ljevnaić, Aleksandar Lazarević, Aleksandar Džombić, Aleksandar Lazarević, Đorđe Jugović, Radenko Pekić i predsjednik kluba Vlado Milojević ima za cilj da u svom četvorogodišnjem mandatu stvore novog svjetskog šampiona, dovedu Svjetski kup i da svojim radom doprinesu da što više djece zavoli skijanje, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina. 

Bosna i Hercegovina ima velike šanse i to iz razloga blizine glavnog grada velikom skijaškom centru. Sarajevo i Pale su jako blizu Jahorine što djeci pruza mogućnost da prije ili poslije škole mogu da treniraju ili idu u ski školu. 

- Prvi korak je da skijanje približimo djeci.Mi kao OC Jahorina dijelimo svoj djeci iz Istočnog Sarajeva besplatan ski pas. Na nekom višem nivou bi trebalo da razmišljamo o tome da postoje domovi za đake, da se mi kao društveno odgovorna firma odreknemo ski pasa, ski škole da daju besplatnu obuku, da se skijanje uvrsti u program osnovnih i srednjih škola.  Siguran sam da ćemo iznjedriti šampiona - rekao je direktor OC  Jahorina i novoizabrani član izvršnog odbora Smučarskog kluba Jahorina Dejan Ljevnaić.

Nova uprava Smučarskog kluba Javorina će raditi na poboljšanju rada kluba, organizacije trenažnog procesa i priprema domaćih i međunarodnih takmičenja, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu