Bosna i Hercegovina     | 18.12.2020. 16:15 |

Turković: Mostar važan sinonim ne samo BiH, nego i EU

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 18. prosinca (FENA) – Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković posjetila je u petak Mostar kako bi dala potporu Koaliciji za Mostar 2020 koju čine SDA, SBB, DF, SBiH, BPS, a koja je službeno je s današnjim danom završila svoju predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore u Mostaru.

- Mostar je vrlo važan sinonim ne samo BiH, nego i Europske unije.  Ako stvari budu funkcionirale u Mostaru, funkcionirat će i šire, u BiH, regiji i u EU.  Ako se ovdje padne, a ovdje je osnov, onda se pada polako svugdje- istaknula je ministrica vanjskih poslova prilikom posjete.

Po njezinim riječima, Mostar pripada Mostarcima.

- Mostar je dovoljno širok i dovoljno važan da svi mogu da nađu svoj dio neba pod suncem i mislim da se naprijed može samo kroz zajedništvo, razumijevanje, prihvaćanje drugih i drugačijih, bez tvrdih političkih oponiranja jedni drugima te bezvlasti koja je 12 godina u tom gradu. Stoga je krajnje vrijeme da građani ovog grada iziđu na izbore, izaberu i prepoznaju ko je uz njih, ko je bio uz njih i ko će biti uz njih. Mi možemo dati samo potporu u boljem i sretnijem Mostaru- poručila je ministrica Turković.

Ministrica je komentirala i skandal oko uručivanja poklona predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika ruskom šefu diplomacije Sergeju Lavrovu, pozlaćene ikone za koju se sumnja da bi se moglo raditi o ukradenom ukrajinskom artefaktu.

- Svi su zgranuti činjenicom da se ukradeno umjetničko djelo može iznijeti iz zemlje, poklanjati dalje, odnosno imati odnos prema takvom nečem kao da je vlastito ili kupljeno s računima. Međutim, očigledno je da je u ovom slučaju riječ o ukradenoj robi i svako ko je poklanjao ili trgovao njome podliježe kaznenoj odgovornosti- kazala je ministrica vanjskiih poslova BiH. 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!