Bosna i Hercegovina     | 18.12.2020. 16:55 |

Turković na sastanku s povjerenikom za proširenje EU Oliverom Varhelyjem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sudjelovala je danas na online sastanku, koji je povjerenik Evropske unije (EU) za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi održao s ministrima vanjskih i europskih poslova zapadnog Balkana.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za nabavku i distribuciju dodatnog broja vakcina za Covid-19, a prema potrebama koje su iskazale države regije.

Ministrica Turković je zahvalila povjereniku na organizaciji sastanka koji je još jedna potvrda kontinuirane potpore i pomoći Europske unije regiji zapadnog Balkana.

Navela je da je BiH već poduzela ozbiljne korake u nabavci velike količine vakcina za najugroženije i prioritetne grupe građana koje bi trebale stići u prvom kvartalu 2021. godine, te da nadležna tijela nastavljaju intenzivan rad na osiguravanju dodatnih količina. 

Naša država kao i druge zemlje regije, očekuju daljnju pomoć evropskih partnera u nabavci dodatnih količina vakcina kako bi se postigla što viša stopa procijepljenosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta