Svijet     | 21.12.2020. 12:05 |

Saudijska Arabija obustavila sva međunarodna putovanja zbog novog soja virusa

FENA Internet

RIJAD, 21. decembra (FENA)  - Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je, zbog spriječavanja širenja novog soja koronavirusa, odlučila obustaviti sve međunarodne putničke letove na sedmicu dana, što se može produžiti za još jednu sedmicu, s izuzetkom stranih letova koji su trenutno unutar Kraljevine i koji mogu napustiti zemlju, prenosi saudijska državna novinska agencija (SPA).

Obustavlja se ulazak u Saudijsku Arabiju kopnenim i morskim lukama privremeno na sedmicu dana, što se može produžiti za još  jednu sedmicu.

Svako ko se vratio iz jedne od evropskih zemalja ili bilo koje zemlje u kojoj se novi soj  koronavrirusa pojavio nakon 8. decembra mora ostati dvije sedmice u kućnoj izolaciji, počevši od datuma ulaska u Kraljevstvo.

Tokom razdoblja izolacije  obavezno je testiranje na COVID-19 i ponavljanje testa svakih pet dana.

Svako ko se vratio iz ili prošao evropsku zemlju ili bilo koju zemlju u kojoj se pojavio novi soj koronavirusa  u protekla tri mjeseca, mora uraditi test na COVID-19.

Kretanje robe i opskrbnih lanaca iz zemalja u kojima se novi soj COVID-19 nije pojavio je izuzeto iz navedenih mjera, što je utvrdilo Ministarstvo zdravstva u koordinaciji s Ministarstvom prometa.

Saudijska Arabija je zbog širenjem novog soja koronavirusa (COVID-19) u brojnim zemljama, a dok medicinske informacije o prirodi ovog virusa ne postanu jasne, poduzela hitne mjere za zaštitu javnog zdravlja građana.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana