Bosna i Hercegovina     | 21.12.2020. 17:07 |

Klub NS-NB traži pojašnjenja u vezi s izvršenjem sudskog rješenja firme 'Scout'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Klub poslanika Naša stranka-Nezavisni blok  (NS-NB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PDPSBiH) uputio je danas niz pitanja ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću (DF) u vezi s izvršenjem sudskog rješenja firme Scout iz Zagreba protiv Ministarstva odbrane BiH, koje je zakazano za utorak, 22. decembra.

- Prema tom rješenju, Ministarstvo odbrane BiH obavezno je ovoj hrvatskoj firmi predati preko 10 miliona metaka različitog kalibra te drugo oružje i municiju - saopćeno je iz Kluba NS-NB.

Poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka u državnom parlamentu, stoga, zahtijevaju od ministra Podžića što hitnije odgovore na pitanja: "zbog čega je uopće došlo do ove situacije, kao i da li je Ministarstvo odbrane preduzelo korake kako bi navedeno potraživanje isplatilo na način koji ne bi ugrozio borbenu moć i nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine?"

Poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka, također, smatraju neophodnim da ministar Podžić precizira da li je Ministarstvo odbrane BiH napravilo plan saniranja negativnih posljedica po strateške interese Bosne i Hercegovine koje će se, kako navode, neminovno pojaviti uslijed predaje ovakvih količina oružja i municije.

- Ova situacija pokazuje da nerad Vijeća ministara BiH ne utiče samo na siromašenje bh. građana, ugrožavanje njihovog zdravlja, ili dovodi do sve većeg odlaska naših ljudi u zapadne zemlje, već da, također, predstavlja prijetnju po sigurnost cijele države - navodi se u saopćenju Kluba poslanika NS-NB u državnom parlamentu.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom