Bosna i Hercegovina     | 21.12.2020. 16:50 |

Fakultet za kriminalistiku UNSA pokrenuo specijalističku obuku za policajce

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu pokrenuo je specijalističku obuku za policijske službenike Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo "Obrada lica mjesta krivičnog djela".

Obuka se provodi kao akademski program necikličnog oblika obrazovanja, prvenstveno namijenjen stručnjacima, profesionalcima, koji obavljaju složene poslove u istragama krivičnih djela.

Ciljana specijalistička obuka iz te oblasti, počevši od 21. decembra 2020., bit će provođena upravo s djelatnicima Uprave policije MUP-a KS imajući u vidu značaj kontinuiranog usavršavanja i posebne edukacije kadra upravo na polju obrade lica mjesta krivičnog djela, a sve u cilju kvalitetnog vršenja uviđaja i provođenja istraga, saopćeno je iz Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Iz Uprave policije MUPKS-a istakli su da su prepoznali važnost i značaj eksternog stručnog usavršavanja policijskih službenika kroz planiranje, organizaciju i realizaciju akademskih programa specijalističkih obuka Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, i učešće u aktivnostima online specijalističke obuke na temu “Obrada lica mjesta krivičnog djela”. Izrazili su nadu da je ovaj program samo jedan u nizu specijalističkih obuka koje će ciljano za policijske službenike u KS realizovati akademsko osoblje Fakulteta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!