Ekonomija     | 21.12.2020. 17:37 |

Hemofarm u 2020. godini uvećao obim proizvodnje i ispoštovao sve kupce

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - U godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, Hemofarm je  uspio da na vrijeme, u potrebnoj količini i u očekivanom kvalitetu proizvede i isporuči lijekove na tržišta Srbije i širom svijeta, što kompanija ocjenjuje kao svoj najveći poslovni uspjeh tokom prethodnih mjeseci.

- Hemofarm je i u ovoj godini kada obilježava 60. rođendan potvrdio svoju lidersku poziciju, ali prije svega na djelu pokazao šta znači borba za zdravlje ljudi. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbijedimo redovno snabdijevanje tržišta lijekovima. Upravo zato, tokom cijele godine naš cilj je bio da obezbijedimo sigurne uslove za rad zaposlenih i da proizvedemo dovoljno lijekova za sve, kako za naše građane tako i za potrošače u Evropskoj uniji, Rusiji i dr.

Radili smo udarnički i iskreno vjerujem da su naši zaposleni zajedno sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima bili na prvoj liniji odbrane zdravlja. Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u Hemofamu, u proizvodnim centrima, na terenu kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo - ističe generalni direktor Hemofarma dr. Ronald Zeliger.

Ukoliko se poslovni rezultati u ovoj  godini uporede  sa onim ostvarenim u 2019., Hemofarm je uvećao obim proizvodnje uz održani nivo od 280 miliona pakovanja. Naime, povećan je obim proizvedenih jedinica za šest posto tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi.

Hemofarm je, kako ističu iz ove kompanije,  tokom vanrednog stanja zaposlenima koji su svakodnevno radili na proizvodnim lokacijama, isplaćivao stimulaciju od 10 posto plate, a imajući u vidu posljedice koje pandemija ostavlja ne samo na fizičko već i na mentalno zdravlje ljudi, kompanija je zajedno sa Hemofarm fondacijom sprovela program psihološke podrške za zaposlene. Ovaj program obuhvatio je individualne razgovore sa psihologom, tribine i radionice sa psiholozima, kao i brojne stručne tekstove dostupne na internom portalu.

- Poznato je da Hemofarm redovno pomaže zdravstvene i druge institucije, a to je bilo posebno važno u vrijeme aktuelne pandemijske krize. Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrijednosti od oko 400.000 eura. U isto vrijeme, Hemofarm fondacija je sa pet miliona dinara u borbi protiv koronavirusa podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji. Dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana je i zaštitna oprema u vrijednosti od gotovo 20.000 eura- saopćeno je iz kompanije Hemofarm. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom