Stranačke aktivnosti     | 21.12.2020. 20:51 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Lejla Brčić: Odluka o subvencioniranju plina je zakonita

Vlada Kantona Sarajevo u prvom sazivu nakon izbora 2018. godine, popularno nazvana Vlada šestorke, je na sjednici održanoj 10. 6. 2019. godine donijela Zaključak kojim je predložila kratkoročne mjere u cilju prevazilaženja posljedica poskupljenja cijene prirodnog gasa tako da Kanton Sarajevo subvencionira dio cijene KJKP Sarajevogas d.o.o. u periodu od 1. 9. 2019. godine do 31.12. 2019. godine za iznos povećanja, s ciljem da se fakturisana cijena prema kategorijama kupaca Sarajevogasa održi na nivou do 1. 5. 2019. godine.

Vijeće za državnu pomoć ispitivalo je usklađenost te odluke sa Zakonom o sistemu državne pomoći i donijelo Rješenje po kojem odluka Vlade Šestorke nije protivrječna tom Zakonu.

“Tu odluku Vlade podržala je i Skupština. Unatoč tome bilo je onih koji su spočitavali njenu navodnu nezakonitost. Sad je jasno da je Vlada postupala i u skladu sa zakonom i u interesu građana”, rekla je Lejla Brčić koja je u Vladi Šestorke bila ministrica pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom