Ekonomija     | 22.12.2020. 09:56 |

U Bihaću sastanak o položaju i funkcioniranju komorskog sistema FBiH

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. decembra (FENA) - Predstavnici Federalne i kantonalnih privrednih komora u Federaciji Bosne i Hercegovine organizirali su godišnji radni sastanak u Bihaću.

-Analiziramo sve ono što smo uradili u ovoj teškoj godini zbog pandemije koronavirusa i odmah se pripremamo za ono što nas očekuje. Želimo da kroz razne vidove podrške i korištenjem domaćih i međunarodnih fondova, dodatnih edukacija i promocija omogućimo našim privrednim subjektima brže i bolje povezivanje s nadležnim institucijama, odnosno efikasniju vezu sa eventualnim partnerima u BiH i inostranstvu - kazao je potpredsjednik Federalne privredne komore Mirsad Jašarspahić.

Posebna pažnja usmjerena je na trenutni položaj i funkcioniranje komorskog sistema Federacije Bosne i Hercegovine.

-Komorski sistem u našoj državi nažalost nije definiran do kraja i kao takav je u prilično nezahvalnoj poziciji. Imamo disproporciju između entiteta, u jednom je obavezno članstvo, a u drugom nije. Primjetna je neprohodnost informacija, nedovoljna saradnja između kantonalnih i regionalnih komora, tako da nam sve to predstavlja problem u funkcioniranju komorskog sistema. Međutim, bez obzira na sve, uspijevamo uspješno funkcionirati i obavljati našu osnovnu zadaću, a to je pomoć privredi - kazao je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić.

Na sastanku u gradu na Uni razmatrani su i predstojeći projekti, kao i kreiranje kvalitetnog zajedničkog registra podataka koji će svima u Bosni i Hercegovini biti na raspolaganju i značajno olakšati dalji rad.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana