Stranačke aktivnosti     | 22.12.2020. 12:02 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

FENA Saopćenje

Svjetski mediji već danima pišu o diplomatskom skandalu u režiji srpskog člana Predsjedništva BiH u slučaju "ukrajinska ikona" a niko od aktera skandala nije se oglasio da objasni šta se zaista dogodilo – istakao je zamjenik predsjednika SDS dr Milan Radović.

On je kazao da će slučaj u koji se na kraju uključio i Interpol, samo dodatno da ugrozi međunarodni ugled Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

"Ukoliko gotovo svakodnevno svjetski mediji izvještavaju negativno o procesima i političkoj situaciji u BiH, kako neko može očekivati da će neko investirati svoj kapital ovdje", pojasnio je zamjenik predsjednika SDS.

Radović je naglasio da je skandalozno da se i danima nakon skandala ne zna ko su odgovorni akteri.

"Umjesto da krivci za diplomatski skandal decenije objasne javnosti kako se desilo da ukradena ikona bude poklonjena drugom čovjeku svjetske velesile kakva je Rusija, već danima imamo ćutnju nadležnih dok nas međunarodna javnost razapinje kao Pink panter državu", istakao je Radović i dodao:

"Očigledno je da čelni ljudi u Predsjedništvu BiH ne znaju na koji način diplomatski imidž jedne države utiče na ekonomiju i investicije jer inače nikad ne bi svom narodu priredili prvorazredni diplomatski skandal kakav smo imali u predmetu 'ukradena ikona'", zaključio je Radović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo