Svijet     | 22.12.2020. 17:49 |

Sjedinjene Države uvele nove sankcije Siriji

FENA Internet

WASHINGTON, 22. decembra (FENA) - Sjedinjene Države uvele su u utorak nove sankcije Siriji, koje imaju za cilj njenu centralnu banku, a stavile su i na crnu listu nekoliko entiteta i osoba, u kontinuiranom naporu da se uskrate novčana sredstva za vladu predsjednika Bashara al-Assada.

Posljednja akcija, koja je nastavak sankcija uvedenih Siriji u ovoj godini, označava drugi krug u američkoj kampanji pritiska na Assadovu vladu da se vrati pregovorima pod vodstvom UN-a o okončanju skoro deceniju dugog rata u zemlji.

Američko ministarstvo trezora navodi u saopćenju da su novim sankcijama pogođena dva pojedinca, devet poslovnih entiteta i Centralna banka Sirije uvrštavanjem na američku listu pojedinaca kojima su blokirani imovina i novčana sredstva.

Američki State Department također je sankcionirao Asmu al-Assad, sprugu sirijskog predsjednika rođenu u Britaniji, optužujući je da ometa napore na političkom rješenju rata, i nekoliko članova njene porodice, navodi u saopćenju državni sekretar Mike Pompeo. Asma al-Assad ranije je sankcionirana u junu, prenosi Reuters.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo