Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 13:28 |

PSBiH - Bosić primio ambasadora Bjelorusije u BiH Ponomareva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Član parlamentarne Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu Mladen Bosić razgovarao je danas s ambasadorom Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu Aleksandrom Ponomarevom.

Bosić i Ponomarev saglasili su se da je neophodno činiti više kako bi se sveukupna saradnja Bosne i Hercegovine i Bjelorusije kao dvije prijateljske zemlje podigla na znatno viši nivo. Pri tome je posebno istaknuto da postoji veliki neiskorišten prostor za privrednu saradnju i da bi i izvršne vlasti i privredne asocijacije trebale dodatno raditi na razmjeni informacija i povezivanju biznismena. Svakako, danas je potcrtana i potreba da se otvara prostor za saradnju BiH i Bjelorusije u sferi obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

U razgovoru je konstatirano da između parlamenata Bjelorusije i naše zemlje postoje uspostavljene veze ali tek povremena komunikacija. Stoga bi, kako je rečeno, bilo bitno intenzivirati saradnju između grupa prijateljstva ali i parlamentarnih radnih tijela što je odlična podloga za širenje sveukupnih odnosa.

Tokom razgovora, razmijenjene su i informacije o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i predstojećoj imunizaciji građana dvije zemlje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo