Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 17:38 |

Građani Bihaća ponovo pred 'Birom', na ulazu u grad pojačana policijska kontrola

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. decembra (FENA) - Građani Bihaća i večeras su se okupili pred nedavno zatvorenim Prihvatnim centrom "Bira", gdje već više od 70 dana protestuju protiv povratka ilegalnih migranata i izbjeglica u ovaj migracioni centar u samom središtu grada.

Ponovili su da ne protestuju protiv ljudi u nevolji, nego isključivo protiv njihovog smještanja u užoj gradskoj zoni, s obzirom na iskustva s narušenom sigurnosnom situacijom u prethodnom periodu kada je u ovom centru boravilo oko dvije hiljade ljudi.

- Jednostavno, ne želimo da središte grada ponovo bude pregaženo. Imamo loša iskustva i nastojat ćemo istrajati u očuvanju sigurnosti naše djece, kao i očuvanju odluka Gradskog vijeća Bihać i Skupštine Unsko-sanskog kantona - rekao je jedan od okupljenih građana.

Poslije današnjih nemilih događaja u prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa, značajno je pojačana policijska kontrola na ulazu u grad Bihać. Angažovana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Mustafa Ružnić ponovili su danas jasan stav protivljenja povratku ilegalnih migranata u Biru, ali i izrazili spremnost na saradnju i zajedničko djelovanje s nadležnim državnim institucijama, te pružanje svakog vida pomoći ljudima koji su ostali bez privremenog smještaja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo