Bosna i Hercegovina     | 24.12.2020. 14:44 |

Komšić uputio božićnu čestitku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i u svijetu, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima.

- Ovaj veliki blagdan simbolizuje novi život i ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge i da budemo dostojanstveni. Uči nas da brinemo jedni o drugima i pomažemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći. Siguran sam da će ove godine blagdanska atmosfera i njegova duhovna snaga biti prilika da obnovimo i ojačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima - istakao je Komšić.

Dodao je da običaji koje smo naslijedili od naših predaka vijekovima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg i da njegujemo običaje i tradiciju.

- Proslava katoličkog Božića prilika je da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije, koje se vijekovima baštine u bosanskohercegovačkom društvu kroz multikulturalnost i multietičnost, na šta smo posebno ponosni. Neka nam vrijeme blagdana, kada vjernici šire duh ljubavi i mira, bude poticaj i dodatna snaga da se posvetimo zalaganju za one vrijednosti koje su ujedno duhovna i etička poruka Božića. Sa najljepšim željama za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima iskrene čestitke povodom Badnjaka i katoličkog Božića - naveo je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana