Bosna i Hercegovina     | 25.12.2020. 12:51 |

Turković i egipatski ambasador: Ekonomija i turizam u fokusu buduće saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Abdelrahmanom Ali Sorourom o potrebi nastavka saradnje u oblasti obrazovanja, koja se odnosi na školovanje bh. studenata na egipatskom univerzitetu.

Također, iskazano je opredjeljenje za nastavak saradnje u oblasti drvne industrije, uz potrebu otklanjanja prepreka koje će unaprijediti ovu oblast u interesu Bosne i Hercegovine i Egipta.

Sagovornici su se usaglasili da unapređenje ekonomskih odnosa i oblasti turizma trebaju biti u fokusu buduće saradnje dvije države, uz organizovanje susreta privrednika Bosne i Hercegovine i Egipta.

Naglašeno je opredjeljenje za nastavak saradnje kroz organiziranje bilateralnih konsultacija iduće godine, te je ukazana važnost na olakšavanju procesa dobijanja viza u dvije zemlje.

Ministrica i ambasador su razgovarali o trenutnom stanju u borbi protiv pandemije Covid-19 u dvije zemlje, nabavci vakcina i o važnosti razmjene iskustava u borbi protiv koronavirusa, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo