Bosna i Hercegovina     | 25.12.2020. 15:56 |

Sjednica Skupštine BPK Goražde odgođena za ponedjeljak

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25. decembra (FENA) - Sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde koja je bila zakazana za danas, odgođena je za ponedjeljak, 28. decembra.

Predsjedavajuća Skupštine Daliborka Milović (LS) jutros je uputila dopis poslanicima o otkazivanju sjednice, koju je ipak pokušala zakazati dopredsjedavajuća Edita Velić (DF) tako da se dio poslanika pojavio u skupštinskoj sali, ali do sjednice nije došlo.

- Sekretar je odbio sazvati sjednicu obrazlažući to činjenicom da je predsjedavajuća zakazala novi termin, ali nije se pozvao na članove poslovnika - istakla je dopredsjedavajuća Velić.

Milović je izjavila da je sjednica odgođena za ponedjeljak zbog smrtnog slučaja u porodici ali i zato što, kako je kazala, lično smatra da nakon incidenta na sjednici Skupštine prije dva dana kantonalni parlament ne bi mogao nesmetano raditi.

Povodom današnjih dešavanja, oglasio se Klub poslanika SDA u Skupštini BPK Goražde navodeći da su poslanici jutros, prije početka sjednice obaviješteni da će se 14. redovna sjednica koja je bila zakazana za danas, održati u ponedjeljak.

U Klubu poslanika ove stranke smatraju da je održavanje ove sjednice bitno te pozivaju poslanike u Skupštini BPK da se odazovu pozivu i da zajedno usvoje bitne odluke za funkcionisanje BPK Goražde.

Predsjednik Kluba poslanika SDA Mirsad Žuga i ovom prilikom demantovao je sumnje koje su se pojavile među aktuelnim koalicionim partnerima, o koaliranju ove stranke sa LS-om.

- SDA nije podržala izbor Daliborke Milović za predsjedavajuću, niti je za to imala ruke. Dakle, SDA nije u koaliciji sa Liberalnom strankom i želim da to javnosti bude jasno – poručio je Žuga.

Izborom Daliborke Milović za novu predsjedavajuću Skupštine BPK Goražde na nastavku konstituirajuće sjednice u srijedu 23. decembra, koju je rukovodstvo skupštine biralo međusobno, funkcionisanje koalicije koju čine SDA, DF, NBL, Stranka za BiH i A-SDA je dovedeno u pitanje.   

- U kojem pravcu će sve ovo ići vidjećemo, ali mislim da je ovo više stvar nekih unutarstranačkih odnosa gdje ima različitih pogleda - kazao je poslanik Stranke za BiH Senad Čeljo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo