Bosna i Hercegovina     | 26.12.2020. 13:12 |

U Glavnom centru za brojanje sutra brojanje glasačkih listića putem pošte

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.decembra (FENA) – U vezi sa izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji su održani 20. decembra Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine saopćila je da Glavni centar za brojanje neće raditi u dane praznika 25. i 26. decembra te 1. i 2. januara kao ni 6. i 7. januara 2021. godine, dok će se sutra u tom centru vršiti pripremne radnje kako bi se pristupilo brojanju glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte.

U zavisnosti od dinamike pripreme postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima, navodi se u saopćenju CIK-a BiH.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) se broje listići sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, glasački listići birača koji su glasali putem redovnih i COVID-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima te brojanja listića po naredbama Centralne izborne komisije BiH.

Izborni posmatrači akreditirani za posmatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo posmatrati sve aktivnosti koje se provode u Centru, saopćeno je iz CIK-a BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'