Bosna i Hercegovina     | 28.12.2020. 10:16 |

Tužilaštvo i policija nastavljaju potragu za osumnjičenim u akciji 'Storage'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om Republike Srpske, partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, provodi intenzivne aktivnosti na lociranju i lišenju slobode osoba, koje se dovode u vezu s velikom količinom opojne droge "marihuana-skunk" od oko 460 kilograma, koja je zaplijenjena na području Gradiške.

S obzirom da se prema prikupljenim podacima ove osobe nalaze u inozemstvu, bit će pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje na njihovom pronalasku i izručenju u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narko tržištu u zemljama EU dostiže cijenu od više od milijon eura, te se njenim krijumčarenjem ostvaruje velika nezakonita imovinska korist.

Ovo je jedna u nizu zaplijena velikih količina opojne droge "marihuana-skunk", u količinama od više stotina kilograma, koje je u ovoj godini u okviru predmeta na kojima radi Tužilaštvo BiH realiziralo zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i zemalja regiona.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo