Bosna i Hercegovina     | 28.12.2020. 11:25 |

Tužilaštvo TK - Pritvor za Haračića zbog ubistva H.DŽ. u Teočaku

FENA Saopćenje

TUZLA, 28. decembra (FENA) - Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Haračića (22) iz Teočaka, zbog osnovane sumnje da je na okrutan i bezobziran način počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Haračić je osumnjičen da je, 23. decembra ove godine oko 23 sata, provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući i bezobzirnim nasilničkim  ponašanjem supružnicima (koje je zatekao na spavanju) nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povrjeđivanja sedamedesettrogodišnja H.DŽ. je preminula u UKC Tuzla, dok je njen suprug sedamdesetsedmogodišnji M.DŽ teško povrijeđen i nalazi se na intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurugiju UKC Tuzla.

Pripadnici Policijske stanice Teočak osumnjičenog su lišili slobode, nedugo nakon tih događaja. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac, u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu,  predat  u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

- Po naredbi tužioca se obavljaju različita vještačenja. U toku su i  druge  istražne radnje, u cilju utvrđivanja  svih okolnosti vezanih za te događaje - saopćio je Odjel za odnose s javnošću Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom