Bosna i Hercegovina     | 28.12.2020. 15:15 |

Nezavisni blok će tražiti izdvajanje tri miliona KM za pomoć USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine poslanik Nezavisnog bloka Amer Obradović predložiti će amandman na Prijedlog budžeta FBiH za 2021. godinu, kojim će tražiti izdvajanje tri miliona KM za pomoć Unsko-sanskom kantonu, za ublažavanje posljedica migrantske krize.

Kako je najavljeno iz te stranke, u obrazloženju tog amandmana naglašeno je kako se situacija u Unsko-sanskom kantonu usložnjava, a Vlada Federacije BiH u predloženom budžetu nijednom riječju ne spominje taj akutni problem.

- Amandmanom se daje podrška vlastima u Unsko-sanskom kantonu, te Federacija ima obavezu kako bi sigurnosna i zdravstvena situacija ostala pod kontrolom. Novac za te potrebe  u iznosu tri miliona KM bio bi preusmjeren iz Fonda za stabilizaciju privrede, jer bi osiguranjem sredstava za najpogođeniji kraj migrantskom krizom i privreda imala koristi - obrazloženo je.

Obradović smatra da građani Unsko-sanskog kantona zaslužuju podršku s federalnog nivoa, a tim amandmanom bi Federacija pokazala brigu i pažnju za trenutno najugroženiji kanton u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'