Sport     | 28.12.2020. 18:41 |

Jakirović: Spreman sam dati sve što imam za boljitak HŠK Zrinjski

FENA Denis Leko

MOSTAR, 28. prosinca (FENA) - HŠK Zrinjski službeno je potvrdio imenovanje Sergeja Jakirovića novim šefom stručnog stožera prve momčadi, a suradnja je dogovorena do 31. svibnja 2023. godine.

"Dragi navijači Zrinjskog, izrazito sam počašćen što vas mogu pozdraviti kao novi šef struke. Mostar i Zrinjski su sinonim za sport i uspjeh, a u prilog tome govore brojni trofeji. Svjestan onoga što 115 godina duga tradicija imena Zrinjski, i taj posebni dres s lentom, predstavljaju kako Mostaru tako i cijeloj Hercegovini, spreman sam dati sve svoje znanje i energiju za boljitak kluba", istaknuo je Jakirović, objavljeno je na službenoj Facebook stranici kluba.

Dodao je kako se u svojoj karijeri uvijek vodi "jednostavnim načelima", a to su, kako kaže, izvrsnost, strategija i posvećenost.

"Siguran sam u uspjeh držeći se toga. Vjerujem da će nam, nakon ove teške i izazovne godine koja je iza nas, sljedeća donijeti mnoge sretne trenutke u kojima ćemo moći svi zajedno slaviti. Nadam se da ćete dati pozitivnu energiju i vjetar u leđa momčadi kao nebrojeno puta do sada, i još jednom se zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju", kazao je novi trener 'Plemića'.

Sergej Jakirović rođen je 1976. godine u Mostaru, ali je odrastao u Metkoviću u kojem je počeo igrati profesionalni nogomet u dresu NK Neretva debitiravši 1995. godine u Prvoj HNL.

U igračkoj karijeri nastupao je za čak 17 klubova iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Bugarske i Austrije, a upisao je i pet nastupa u dresu A reprezentacije BiH.

Odmah po završetku igračke karijere upisao je Nogometnu akademiju HNS-a te postao trener u mlađim uzrastima Nogometnog kluba Sesvete.

Školovanje je završio 2019. godine, stekavši tako UEFA PRO licencu, a iskustvo je skupljao vodeći 36 utakmica prvu momčad NK-a Sesvete, zatim 61 utakmicu HNK Gorica i 13 utakmica NK Maribor.

Zbog zabrane međužupanijskih putovanja u Hrvatskoj i restrikcija na granicama, Jakirović bi prema dogovoru u Mostar trebao doputovati 12. siječnja, dok je početak priprema za proljetni dio sezone predviđen za 15. siječnja, navodi se na službenoj Facebook stranici HŠK-a Zrinjski.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo