Magazin     | 29.12.2020. 14:24 |

HP u godišnjoj zbirci maraka 2020. predstavlja 28 maraka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. prosinca (FENA) - Hrvatska pošta (HP) Mostar u godišnjoj zbirci maraka 2020. predstavlja 28 maraka na kojima su prikazane različite svjetske i domaće teme i motivi.

Tako je markama s motivima Ramskog jezera obilježen Svjetski dan voda, a izdanje u povodu Svjetskog dana hrane donijelo je prikaz hercegovačkih slastica – ćuptera i smokvenjaka.

Posebna izdanja posvećena su Međunarodnom danu dječje knjige, Europskom danu jezika i Međunarodnom danu materinskog jezika kojim je ujedno obilježena i stota obljetnica rođenja fra Blage Brkića.

Sport je zastupljen u dva izdanja: Međunarodni dan sporta i Mostarski polumaraton. Za motiv na markama "EUROPA - Drevne poštanske rute" izabran je srebrni denar rimskog konzula L. Saufeiusa koji se čuva u Franjevačkom muzeju Samostana sv. Ante na Humcu.

Svoje mjesto na markama našla su arheološka i etnološka baština, nekropola stećaka Radimlja i križna fibula (kopča), kao i jedinstvena arhitektura Mostara - vila Fessler i Gimnazije Mostar.

Tradicionalno su izdane marke posvećene Međugorju, Božiću i Novoj godini.

Uz floru s motivima endemičnih biljaka i faunu koja prikazuje dnevne leptire u BiH, tu je i blok izdanja Mitovi i flora s pričom o Vesni, slavenskoj božici proljeća i mladosti.

Za kraj godine markama je obilježena 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja Ludwiga van Beethovena, priopćeno je iz HP-a Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo