Bosna i Hercegovina     | 29.12.2020. 15:35 |

Društvo CKBiH ponudilo pomoć nakon potresa u Petrinji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCKBiH) ponudilo je, kroz organizacije koje pripadaju njegovoj strukturi, pomoć nakon razornog potresa koji je danas pogodio Petrinju (Hrvatska).

U saopćenju za javnost DCKBiH precizira da su kontaktirali kolege iz hrvatskog Crvenog križa i ponudili da, kroz organizacije koje pripadaju strukturi Društva odnosno sve organizacije iz Crvenog krsta Republike Srpske, Crvenog križa Federacije BiH i Crveni krst/križ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, upute konkretnu pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima osamdeset šatora, ćebad, kao i drugu robu neophodnu u takvim situacijama.

- Takođe, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine otvorit će, nakon odgovora kolega iz hrvatskog Crvenog križa i iskazanih potreba, i humanitarni broj za prikupljanje novca, priloga i pomoći stanovništva i institucija u Bosni i Hercegovini za saniranje posljedica izazvanih potresom u Hrvatskoj - ističe se.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine dio je Mreže 'Komšije pomažu prve' i stoji na raspolaganju sa bilo kojom vrstom pomoći da bi se pomoglo pogođenom stanovništvu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu