Bosna i Hercegovina     | 29.12.2020. 16:34 |

Vlada HNŽ traži ozbiljnost najvažnijih državnih tijela u vezi s migrantima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. prosinca (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tijekom sjednice održane u utorak zaprimila je informaciju Ministarstva unutarnjih poslova, koja je dostavljena iz Ureda za strance BiH, u svezi s transportom migranata s područja Unsko-sanske županije na područje općine Konjic, odnosno na lokalitet Bradina.

Nakon rasprave Vlada je jednoglasno usvojila Zaključak kako se ta aktivnost provodi suprotno Zaključku Skupštine HNŽ-a od 31. siječnja 2020. godine, u kojemu se jasno od svih razina vlasti u BiH traži da sukladno važećim propisima, s nadležnim tijelima HNŽ-a i jedinica lokalne samouprave u HNŽ-u, koordiniraju sve aktivnosti koje se odnose na migrante, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Budući da o premještaju migranata na područje ove županije nisu upoznati ili na bilo koji način koordinirani predstavnici Općine Konjic i Županije, Vlada niti njezina tijela, kako kažu, ne mogu prihvatiti sudjelovanje u toj aktivnosti, te Vlada poziva najvažnija državna tijela na ozbiljnost, odgovornost i poštivanje svih razina vlasti prije poduzimanja ovakvih i sličnih aktivnosti.

"Napominjemo kako o premještaju migranata od Vijeća ministara BiH nismo dobili nikakav akt, te tražimo njihovo službeno i javno očitovanje", stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo