FENA biznis     | 30.12.2020. 10:40 |

Danas je u Sarajevu otvoren prvi Mi store poznatog brenda Xiaomi

FENA Saopćenje

Dođite i doživite kompletnu ponudu Xiaomi uređaja po posebnim cijenama koje vrijede samo danas.

 

Xiaomi, globalni tehnološki lider i jedan od najpopularnijih brendova smart telefona na svijetu, otvorio je danas svoj prvu maloprodaju u Sarajevu. Najnovija Mi prodavnica prati izuzetno veliku popularnost nedavno otvorenih Mi maloprodajnih radnji u regionu, čija otvaranja su obilježili nevjerovatni popusti i dugi redovi zainteresovanih kupaca. MI store u Sarajevu je otvoren uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih influensera i uz podršku kompanije Comtrade Distribution d.o.o. autorizovanog Xiaomi distributera te maloprodajnog partnera IQ Mobile.

Prvo otvaranje vrata Xiaomi maloprodaje u Sarajevu propratio je veliki broj predstavnika medija i partnera na VIP druženju koje je bilo organizovano sinoć. Gosti su imali priliku da iskuse kompletan ekosistem kompanije Xiaomi i u ugodnoj i sigurnoj atmosferi saznaju iz prve ruke planove ove velike kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine i regionu.

„Predstavljanje kompletnog Xiaomijevog asortimana u ovakvom objektu u kojem kupci mogu iskusiti snagu našeg nevjerovatno velikog ekosistema zaista je nešto posebno. Sarajevo se od danas pridružuje velikim gradovima u regiji u kojima naši vjerni kupci mogu pronaći sve što im je potrebno kako bi svakodnevno komunicirali, uživali u najnovijoj tehnologiji, povezanom domu i mobilnosti budućnosti. Kako smo uz mnoga iznenađenja pripremili i velike popuste, specijalne akcije i promocije, vjerujemo da će mnogi kupci iskoristiti danas priliku da svrate i izaberu neki od sjajnih uređaja u našoj ponudi za sebe“, izjavio je Ninko Đurić, Xiaomi Country Manager

Xiaomi je također pripremio brojne popuste i još veća iznenađenja za sve kupce koji danas posjete MI store. Prvih 10 kupaca uz jedan kupljeni uređaj na poklon dobijaju još jedan isti (1+1 promocija), dok su na veliki broj uređaja kao što su Mi TV, Mi Electric Scooter i određene modele Mi mobilnih telefona obezbijeđeni popusti do čak 55%. Broj proizvoda za koje vrijede spomenuti popusti su ograničeni, tako da samo najbrži kupci imaju šansu da postanu ponosni vlasnici najnovijih Mi proizvoda po nevjerovatnim cijenama. Kako bi što veći broj zainteresovanih kupaca imao priliku da iskoristi promociju, svaki posjetitelj ima pravo na samo jednu kupovinu proizvoda po specijalnoj akcijskoj cijeni. Isto tako, gotovo cijeli asortiman koji nije obuhvaćen nekom drugom promocijom podliježe popustu od 10% na dan otvaranja.

„Otvorenje prvog MI store-a u Bosni i Hercegovini, donosi jos čvršće partnerstvo između kompanije Comtrade Distribution i kompanije Xiaomi. Ova maloprodajna radnja je rezultat zajedničkog zalaganja da na tržištu Bosne i Hercegovine ponudimo najatraktivnije proizvode renomiranih svjetskih proizvođača koji zadovoljavaju želje i potrebe potrošača. „ – istakla je Lejla Gegić, Generalna direktorica kompanije Comtrade Distribution.

„Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti vam prvu Xiaomi maloprodaju u Bosni i Hercegovini. U saradnji sa kompanijom Xioami i kompanijom Comtrade Distribution, IQ Mobile je prepoznat kao ozbiljan partner koji ima snagu i veliki kapacitet da ispoštuje sve zahtjevane norme koje sprovode Xiaomi partneri u drugim evropskim zemljama. Pozivamo sve građane Sarajeva, i sve stanovnike Bosne i Hercegovine da posjete MI store i uvjere se u raznovrstan asortiman i bezbroj mogućnosti koje pružaju Xiaomi proizvodi “, izjavio je Slavko Čolak, direktor IQ Mobile d.o.o.

Najnoviji Mi store se nalazi u srcu Sarajeva, na adresi Ferhadija 14, gdje svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa cjelokupnim prodajnim asortimanom kompanije Xiaomi koji uključuje najnovije modele mobilnih telefona, smart home uređaja, televizora, audio, video tehnike i lifestyle proizvoda.   

Od danas je dostupna i internet stranica  www.mistore.ba, na kojoj možete potražiti više informacija o svim dostupnim Xiaomi proizvodima.

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. (1810.HK). Xiaomi je internetska kompanija pametnih telefona i pametnih uređaja, zajedno povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Sa jednakim naglaskom na inovacijama i kvaliteti, Xiaomi kontinuirano slijedi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi nevjerovatne proizvode uz fer cijene kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Xiaomi je trenutno treći smartphone brend po veličini na svijetu i uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku IoT platformu sa 289.5 miliona pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 90 tržišta širom svijeta.

U augustu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je 46 mjesta više u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je također zauzela 7. mjesto među internet kompanijama na listi.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng Index-a, Hang Seng China Enterprises Index-a i Hang Seng TECH Index-a.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana