Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 08:15 |

Pionirska dolina 1. januara ne radi zbog inventure

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Pionirska dolina i zoo vrt omiljeno mjesto svih Sarajlija, koja svoje kapije otvara svako dan u 8.00, a u zimskom periodu radi do 16.30 sati, zbog popisne inventure 1. januara 2021. godine neće raditi. Već u subotu, 2. janura nastavlja raditi po ustaljenom rasporedu i terminima, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Ona je naglasila da iako nedostaje sniježni pokrivač, Pionirska dolina svojim posjetiocima može pružiti ugodan boravak, šetnju u prirodnom okruženju, a prije svega edukaciju i razvoj ljubavi prema flori i fauni posebno kod najmlađih.

Ekipa koja se brine o zdravlju i ishrani životinja bit će tu i tokom dana praznika u dežurnim timovima, a zimska služba spremna da u slučaju snijega očisti sve staze i pristupne puteve.

- Tokom zimskih dana životinje koje potiču iz toplijih krajeva, borave u svojim stajama kada su temperature niske. Bitno je da su životinje dobrog zdravstvenog stanja - kazala je Hamza.

U funkciji su i pojedini rekviziti za igru i zabavu, kao i od septembra novoizgrađeni adrenalin park. Prije nekoliko dana, kao novogodišnji dar za najmlađe, obnovljena su i modernim novim mobilijarom uređena dva dječija igrališta. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo