Stranačke aktivnosti     | 30.12.2020. 14:05 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Građanska demokratska stranka  BiH  uputila novogodišnju čestitku građanima BiH sa željom da 2021. bude godina zdravlja i sreće ,godina oporavka privrede i poljoprivrede ,sigurnosti,slobode  i mira za sve u Bosni i Hercegovini i u Evropi i svijetu.

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić izrazio je najdublje saučešće svim porodicama koje su ostale bez najbližih i  nadu da će javno zdravstvo i odgovorne institucije osigurati da se izađe iz  teške zdravstvene,ekonomske,socijalne ,obrazovne i kulturne i opšte  krize funkcionisanja stubova demokratske vlasti  nastale u našoj zemlji i svijetu   ne samo  zbog  pandemije koronavirusa Covid-19 ,već i zbog gubljenja vizije održivog razvoja od demografske strukture do ekoloških problema.

Vjerujem da će se poštivanjem epidemioloških mjera   i vakcinacijom ljudi,njihove porodice i društva  osposobiti da normaliziraju životne i radne uslove.Otvorenost i saradnja uz puno samo/poštovanje u zemlji i Evropi osnažit će se  empatijom,zajedničkim radom  i  solidarnošću.

Uime GDS BiH i svoje lično ime želim da  u Novoj godini BiH  posveti sve svoje kapacitete za suštinski politički dijalog svih političkih i društvenih aktera i da  dobijemo  osnove za novi demokratski Ustav BiH , steknemo realizacijom klučnih reformi status kandidata za članstvo u EU,kao i  i da ubrzamo  evroatantske integracije  i približavanje punopravnom članstvu u NATO

Sretna Vam Nova godina poštovane građanke i građani koji živite u  BiH i svijetu. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'