Sport     | 30.12.2020. 15:26 |

Šuman još četiri godine na klupi reprezentacije BiH

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman potpisao je danas novi četverogodišnji ugovor s Rukometnim savezom BiH.

Uime RSBiH potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik krovne kuće bh.0 rukometa Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović.

Šuman je nakon potpisivanja rekao da su njegovi ciljevi na kormilu reprezentacije sasvim jasni.

- Cilj je da BiH bude učesnik evropskih i svjetskih prvenstva. Također, želimo aktivirati i omladinske selekcije kako bi dobili nove potencijalne seniorske reprezentativce. Ako bolje sagledamo, kostur ekipe je već duži niz godina isti i mi moramo tražiti nove igrače koji igraju u BiH u mlađim selekcijama - izjavio je Šuman. 

Naglašava da lokomotiva promjena treba da bude seniorska reprezentacija, koja u tom cilju treba da igra na velikim takmičenjima, što bi značajno podiglo nivo interesovanja za rukomet u cijeloj BiH. 

Predsjednik RSBiH Mensur Sinanović siguran je da će Šuman u novom četverogodišnjem mandatu ostvariti dobre rezultate i da će njegova ozboljnost i stručni rad u reprezentaciji rezultirati uspjehom i kvalifikovanjem na Evropsko prvenstvo. 

Direktor reprezentacije Muhamed Toromanović ističe da je Upravni odbor Saveza prepoznao zalaganje selektora Šumana, te da se od Šumana u novom mandatu očekuje isti, pa i veći nivo angažmana.

- Na meni je da zajedno s Upravnim odborom pružim tehničku podršku ekipi, selektoru i stručnom štabu. Nadamo se da će kada riješimo neke stvari u Savezu doći do poboljšanja ukupnog stanja u bh. rukometu - poručio je Toromanović.

Šumanov novi ugovor će trajati do oktobra 2024. godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom