Stranačke aktivnosti     | 30.12.2020. 15:10 |

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

FENA Saopćenje

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva vijećnik NiP-a Toni Vukadin je uputio inicijativu da Grad Sarajevo uputi pomoć Gradu Zagrebu nakon razornog zemljotresa.

 

"Ovo je prije svega pomoć narodu koji je ostao bez svojih domova. Kao neko ko je u Sarajevu bio tokom rata i ostao bez svog doma, znam šta znači ostati na ulici pod vedrim nebom“, navodi se u inicijativi Vukadina.

U razornom zemljotresu čiji je epicentar bio u Hrvatskoj, najviše su pogođeni Petrinja, Sisak i Glina, ali su manje štete zabilježene i u Zagrebu koji se još oporavlja od potresa iz prve polovine godine.

„Izražavamo saučešće porodicama nastradalih, a građanima Hrvatske, posebno onima koji žive u najpogođenijim područjima, upućujemo riječi podrške i solidarnosti. Teški momenti nas uvijek podsjećaju koliko smo upućeni jedni na druge i da samo zajedničkim naporima možemo prebroditi teške dane“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta