Ekonomija     | 30.12.2020. 18:46 |

IT rješenja kompanije LANACO na nigerijskom tržištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Kompanija LANACO je započela svoju digitalnu avanturu prije tri decenije, a danas isporučuje rješenja uz pomoću kojih brojne organizacije širom svijeta uspješno vode svoje poslovanje.

Tako je LANACO softversko rješenje pod nazivom EduIS implementirano i u školama Nigerije, a zatim je uslijedila i saradnja sa kompanijom Zenit Technology Limited, potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji.

Tokom ovih izazovnih vremena LANACO pruža digitalnu podršku učesnicima obrazovnog sistema da se na što jednostavniji način okrenu primjeni savremenih tehnologija i inovativnim rješenjima.

Sada, digitalnu podršku od ove kompanije mogu imati i brojne druge organizacije i institucije na teritoriji Nigerije.

Jednostavan korisnički interfejs i veliki niz različitih funkcionalnosti čine EduIS drugačijim od ostalih, zbog čega je velikom brzinom stekao široku primjenu kod učenika, nastavnika i roditelja širom svijeta.

Zahvaljujući ovoj saradnji, Bosna i Hercegovina je pokazala da ima snažan tehnološki potencijal i rješenja domaćih IT kompanija, konkurentnih na brojnim globalnim tržištima, saopćeno je iz kompanije LANACO.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo