Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 10:42 |

Humanost na djelu: Mostarke obradovale najpotrebitiju djecu (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 31. prosinca (FENA) - Dvije Mostarke Jelena Šutić i Mateja Lovrić ovog su Božića sretnima učinile mnogu djecu u stanju socijalne potrebe, organizirajući za njih humanitarnu akciju pod nazivom "Dječja želja" u kojoj su sugrađani donirali razne stvari, a ponajviše slatkiše i igračke.

Akciju su pokrenule prije nepunih mjesec dana, a odziv građana je, kako kažu, bio izniman. Pripremljeno je 120 božićnih paketića kojima su najpotrebitijoj djeci u Mostaru učinile radosnije blagdanske dane i izmamile osmijehe na njihovim licima.

- U Mostaru, nažalost, doista postoje mnoge obitelji koje zbog materijalnog statusa svojoj djeci nikada nisu mogle priuštiti paketić za blagdane. Vođene tom mišlju početkom prosinca smo pokrenule humanitarnu akciju "Dječja želja" kako bismo toj djeci prikupili darove, znajući da su upravo darovi ono što ih najviše čini sretnima i mnogo im znače - kazala je za Fenu Jelena Šutić.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom građana kojima je iskreno zahvalila što su svojim sudjelovanjem obradovali najpotrebitiju djecu Mostara, kao i nekolicini mostarskih tvrtki koje su dale svoj doprinos akciji.

- Jako smo zadovoljne brojem građana koji su sudjelovali u našoj akciji, koja je protekla više nego uspješno. Zaista nismo ni slutile da će odziv biti ovoliki i od srca hvala svima - kazala je Šutić.

Akcija "Dječja želja" jedna je u nizu akcija u čijoj organizaciji je sudjelovala Mateja Lovrić koja je ove godine upravo u kategoriji humanost osvojila nagradu "Hercegovka godine".

Mateja kaže kako se svakodnevno susreće s različitim teškim ljudskim sudbinama, teškim socijalnim položajima i teškim zdravstvenim stanjima, što ju navodi da reagira i pomogne.

- Drago nam je što smo ove godine obradovali djecu koja su u stanju socijalne potrebe i ovim darovima učinili da se i oni osjećaju radosni za Božić. Zaista je zadovoljstvo i velika sreća kada nekoga obradujete, a posebno kada se radi o najmlađima. Nema ništa ljepše nego vidjeti osmijeh i sreću jednoga djeteta - rekla je Lovrić.

Naglasila je kako je u Mostaru jako puno djece nezavidnog socijalnog statusa te je pozvala građane koji su u mogućnosti da pomažu kroz cijelu godinu.

- Nažalost u našem je gradu jako puno takve djece, ali i onih starijih, te bih pozvala sve ljude da ne samo kroz blagdane nego kroz cijelu godinu budu humaniji i plemenitiji i pomognu onima koji su u stanju potrebe. Naše malo nekome znači puno - kazala je Lovrić i zahvalila svima koji su se odazvali akciji.

Humanitarna akcija "Dječja želja" jedna je u nizu zajedničkih akcija Jelene i Mateje, koje kroz cijelu godinu pomažu najugroženije kategorije društva, a to će, kako kažu, činiti i u budućnosti.

Ukoliko želite sudjelovati i pomagati njihov rad možete im se javiti putem njihovih osobnih profila na društvenim mrežama ili humanitarnoj stranici na Instagramu pomozi.mojoj.nevjeri.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5241

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/164nG_M_hLEt_Q6gkEw_aqR4Xb9BIir7f?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana