Stranačke aktivnosti     | 31.12.2020. 10:46 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost - reakcija OO SDA Ilidža

Jučer, 30.12.2020. godine je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilidža.
Vijećnik Platforme za progres, Tarik Hošić, je dao prijedlog da rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža broji dva člana (predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Ilidža), umjesto dosadašnja tri (predsjedavajućeg i dva dopredsjedavajuća).

Imajući u vidu da se suočavamo s pandemijom koronavirusa, Klub vijećnika Stranke demokratske akcije je podržao prijedlog vijećnika Hošića i uz to predložio da se funkcije u rukovodstvu ne obavljaju profesionalno, uz obrazloženje da bi se na taj način postigle značajne uštede. Ta sredstva je bolje preusmjeriti u finansiranje stipendija i pomoći u oporavku privrede od ekonomskih posljedica pandemije.

Vijećnici parlamentarne većine, na čelu sa strankom Narod i pravda, nisu podržali nijedan od ovih prijedloga. Na taj način su vijećnici, koji su u prethodnom mandatu zagovarali upravo prijedloge vijećnika Tarika Hošića i Stranke demokratske akcije, pokazali neprincipijelnost. Mijenjanjem mišljenja su dokazali da je ranije bio u pitanju samo jeftini populizam.

Konkretno, vijećnici iz prethodnog mandata koji su bili najglasniji i podržavali prijedlog da se ukine jedna pozicija dopredsjedavajućeg, ovog puta su dali prijedlog da rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža ima dva dopredsjedavajuća.

Stranke koje su glasale za prijedlog da se članovi rukovodstva deprofesionalizuju, te da se smanji broj zamjenika predsjedavajućeg su: Platforma za progres i Stranka demokratske akcije.

Protiv su bili: Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka, Prva stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta