Stranačke aktivnosti     | 31.12.2020. 17:33 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Shodno procedurama  Poslovnika o radu skupštine TK zvaničnu sjednicu  je sazvao  predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović. Paralelno s tim,  nova većina koju čine SDP, SBB, PDA i Naša Stranka je nelegalno sazvala “svoju” sjednicu i na istoj smijenila dio rukovodstva zakonodavnog tijela i razriješila saziv Kantonalne Vlade na čelu sa Denijalom Tulumovićem.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu  smatra da je potez nove većine napad na ustavni poredak  Bosne i Hercegovine i ustavni poredak Tuzlanskog kantona i naglašava da se ovaj način nasilnog ulaska u vlast  može okarakterisati kao državni udar.

Pored  činjenice da se ovakvim  nezakonitim načinom preuzimanja vlasti krši Ustav i zakonske procedure, ovi postupci direktno nanose štetu građanima Tuzlanskog kantona zaustavljajući normalno funkcionisanje kantona.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu osuđuje grubo kršenje Ustava, zakona i Poslovnika Skupštine TK od strane nove većine u Tuzlanskom kantonu, te poziva Visokog predstavnika i nadležne pravosudne institucije da što hitnije reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana