Bosna i Hercegovina     | 01.01.2021. 09:40 |

Oružane snage BiH montiraju vojne šatore u migrantskom kampu 'Lipa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. januara (FENA) - Sukladno odluci Predsjedništva BiH, Oružane snage Bosne i Hercegovine 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima, pristupile su pripremi vojnih šatora te će se jutros uputiti ka kampu „Lipa“ radi njihova montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata.

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora Ministarstvo sigurnosti BiH je u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovijedniku. Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo te će postrojbe OS BiH danas biti upućene ka migrantskom kampu "Lipa", koji je nedavno devastiran u požaru.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH. Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze, OS BiH se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.  

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana