Bosna i Hercegovina     | 01.01.2021. 15:05 |

Oružane snage BiH montiraju vojne šatore u migrantskom kampu 'Lipa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. januara (FENA) - Oružane snage Bosne i Hercegovine sastava Zapovjedništva logistike te pješačke brigade OS BiH, s lokacija Livno, Sarajevo, Kiseljak, Zenica, Bijeljina, Orašje, Dubrave, Bihać, Mahovljani i Banja Luka, s ukupno 40 vozila i više od 150 pripadnika počeli su montirati vojne šatore u migrantskom kampu „Lipa“, koje bi nakon montiranja trebali predati na upotrebu Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora, u četvrtak 31. decembra  Ministarstvo sigurnosti BiH u propisanoj je proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovjedniku. Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo, a OS BiH pristupile izvršenju zadaće.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH. Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze, OS BiH se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MInistarstva odbrane BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'