Kultura     | 02.01.2021. 12:35 |

Završen festival 'Dani Bošnjačke kulture u Luksemburgu'

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 2. januara (FENA) - Festival „Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu“ koji se tradicionalno organizuje u okviru programa ZK Bihor završen je 31. decembra.

Ove godine Festivala se održavao onlinea ali je okupio veliki broj pratioca putem društvenih mreža i preko viber grupe ZK Bihor koja broji preko 200 članova.

Festival je otvoren izborom anegdota i razmišljanja bosanskog, crnogorskog i svjetskog pisca Ćamila Sijarića, a završen prigodnim obraćanjem predsjednika UO ZK Bihor Eska Halilkovića, koji je podsjetio da je kultura bila i ostala stamen temelj našeg apostojanja i most koji nas povezuje sa drugima i drugačiujima.

Festival okupio je učesnike  iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Kosaova, Srbije, Holandije, Njemačke...  sa raznih krajeva Evrope i Balkana.

Između ostaloh na Festivalu Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu“ učestvovali su: Draško Došljak, Braho Adrović, Enver Muratović, Sreten Vujović, Dijana Tiganj, Izet Hozo, Enes Halilović, Džeko Hodžić, Safet Sijarić, Hadžem Hajdarević, Almir Zalihić, Ivo Kobaš, Branka Bogavac, Faiz Softić i Ferid Muratović.

Pratioci festivala bili su u prilici da slušaju i sevdalinke iz Bošnjačke muzičke sehare, kao i pjevača Sabahudina Sabu Rastodera.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom