Svijet     | 04.01.2021. 08:40 |

Najmanje devet sirijskih vojnika ubijeno u napadu militanata u Badiji

FENA Internet

AMMAN, 4. januara (FENA) - Najmanje devet vojnika sirijske vojske ubijeno je u nedjelju u zasjedi u njihovom autobusu na glavnoj autocesti u središnjoj sirijskoj pustinji u drugom takvom incidentu u manje od sedam dana od strane militanata tzv. Islamske države.

Sirijski državni mediji ranije su rekli da je šest osoba, ne identificirajući ih kao vojnike, ubijeno u blizini Wadi al Azeeba u zapadnom dijelu sirijske pustinje poznate kao Badia, istočno od grada Hame, kada je njihov autobus bio na meti dok je bio na cesti, prenosi Reuters.

Ruski avioni koji su letjeli iz velike zračne baze na tom području na velikim nadmorskim visinama bombardirali su njegovu blizinu u iznenadnom napadu u kojem su najmanje dvadeset dva vojnika ozlijeđena, nekoliko ozbiljno.

Državni mediji objavili su prošle srijede da je dvadeset i osam osoba ubijenih u sličnom "terorističkom" napadu na autobus duž glavne autoceste u provinciji Deir al-Zor koja graniči s Irakom.

Pristalice prosirijske vojske kasnije su na društvenim mrežama objavile kako pale vojna vozila koja su prevozili vojnike koji su se nakon odlaska vraćali u svoje kasarne.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'