Bosna i Hercegovina     | 04.01.2021. 11:50 |

FHMZBiH - Narednih dana pretežno oblačno vrijeme, snijeg na planinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Kao i u prvim danima ove godine i narednih dana snijeg i 'minusi' mogu se vidjeti samo na planinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Hercegovini i u nižim područjima Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Magla u Bosni i umjereno da jako jugo u Hercegovini na momente će zahtijevati više opreza u saobraćaju.

Od petka i za dane vikenda očekuje se pad temperature zraka praćen snijegom u Bosni ali i u višim područjima Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 3, na jugu zemlje od 3 do 8 stepeni, a maksimalne dnevne temperature između 2 i 8 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -3 do 4 u Bosni, do 8 stepeni na području Hercegovine.

U periodu od 11. do 18. januara prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u BiH. Preovladavat će promjenjivo oblačno, djelimično sunčano sa mrazom u Bosni i burom u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -8 i -2 u Bosni, do 3 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -4 i 2 u Bosni, na jugu Hercegovine do 5 stepeni, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'