Bosna i Hercegovina     | 04.01.2021. 13:29 |

Kulenović: Put BiH ka napretku je građanski model uređenja (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 uporno zastupa vrijednosti građanskog društva i demokratske države te sukladno tome i građanskog državnog i političkog uređenja.

Na tome su, kako je kazao predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović na konferenciji za medije, insistirali i profiliranjem skoro trećine sesija tokom prošle godine kao i posebnim dokumentom 'Stavovi Kruga 99 o građanskom konceptu demokratske države BiH' i prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH u istom teorijskom i političkom duhu.  

- Put BiH ka napretku je građanski model uređenja, primjeren svim demokratskim državama, razvijenim društvima i modernim nacijama, kao državama i zajednicama slobodnih i ravnopravnih građana - naglasio je.

U narednoj godini Krug 99 još će, kako je istaknuto, posvećenije zastupati temu izgradnje i obnove građanskog društva i državnog uređenja te svakolikom nacionalnom prosperitetu  i demokratskoj suradnji davati najveći značaj.  

Na današnjoj, godišnjoj konferenciji za novinare Kruga 99 govorili su i Strajo Krsmanović, Senadin Lavić, Marijo Pejić te Hazim Bašić. Kako je naglašeno, Krug 99 održao je prošle godine ukupno 35 redovnih sesija, naučni simpozij, a u funkciji uvodničara sudjelovala su 73 izlagača i oko 400 aktera u raspravi. Nastoje, kako je rečeno, biti angažirani u mjeri koliko to zahtijeva društvena stvarnost, potrebe i interesi cjelokupnog društva, ali i prosperitet države Bosne i Hercegovine. 

 

Pogledajte https://fena.ba/video/5244/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Yflfwl51FVS4Tpir1papcD3D1d-2Ca25?usp=sharing

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo