Bosna i Hercegovina     | 04.01.2021. 16:13 |

Na građevinskoj cjelini Prve transverzale u četvrtak je srušen još jedan objekt

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.januara (FENA) – Na građevinskoj cjelini prvog dijela Prve transverzale u četvrtak je srušen još jedan objekt u privatnom vlasništvu, koji se nalazi neposredno uz objekt "kasarna", i to na dionici u ulici Halida Kajtaza od broja 26 do broja 32.

Kako je navedeno, od raskrsnice Tešanjske s ulicom Halida Kajtaza preostao je još jedan objekt koji će, nakon deložacije vlasnika, biti spreman za uklanjanje.

Time će biti "očišćena" kompletna dionica od Američke ambasade do auto - praonice u ulici Braće Begić, što će omogućiti pokretanje radova i na ovom dijelu transverzale, saopćeno je iz Službe za protocol I press KS.

- Strateško opredjeljenje Vlade KS je kvalitetna saobraćajna infrastruktura, koja uključuje i otvaranje Kantona prema sjevernim i zapadnim izlazima iz grada. Sistemskim i koordinacijskim radom Vlade KS, općina i svih drugih institucija uključenih u realizaciju ovog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta, doprinijeli smo rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i rušenju objekata koji se nalaze na trasi. Istakao bih zalaganje premijera Marija Nenadića koji je dao veliki doprinos pokretanju izgradnje Prve transverzale na ovoj dionici - rekao je ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Krajem oktobra prošle godine počeli su radovi na izgradnji prvog dijela prve dionice Prve transverzale, a radi se o dionici između raskrsnica ulice Halida Kajtaza s Kranjčevićevom ulicom i s Tešanjskom ulicom.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta