Stranačke aktivnosti     | 04.01.2021. 17:22 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Delegacija Srpske demokratske stranke na čelu sa zamjenikom predsjednika dr Milanom Radovićem, generalnim sekretarom SDS Zoranom Latinovićem i članicom Predsjedništva SDS Ivankom Marković posjetila je danas Kozarsku Dubicu i Kostajnicu i razgovarala sa predstavnicima SDS-a i građanima ove dvije opštine kako pomoći građanima čiji su objekti i imovina oštećeni u razornom zemljotresu koji je prije nekoliko dana pogodio sjeverozapadni dio Republike Srpske.

Radović je kazao da je važno da se svi nivoi vlasti uključe u proces saniranja štete nakon zemljotresa i da je važno alarmirati i institucije Evropske unije koja ima sredstva za ove namjene.

"Sa načelnicima iz opština iz Hrvatske koje su pogođene zemljotresom potrebno je putem prekogranične saradnje aplicirati sredstva Evropske unije kako bi se šteta prouzrokovana zemljotresom najhitnije sanirala" - kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

On je kazao da će Klub poslanika SDS kroz Narodnu skupštinu RS naći način kako bi se Kozarskoj Dubici i Kostajnici pružila podrška i novčana pomoć.

Generalni sekretar SDS Zoran Latinović kazao je da je neophodno da se popiše sva šteta na objektima i da se nakon toga pristupi hitnom saniranju štete.

"Potrebno je da se i entitetske i vlasti BiH uključe u saniranje štete i da se brojni objekti koji su oštećeni u zemljotresu što prije saniraju jer zbog hladnog zimskog vremena potrebno je učiniti te objekte ponovo useljivim" - zaključio je Latinović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo