Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 11:16 |

Dunović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Milan Dunović podnio je neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo. 

- Smatram da nova Vlada Kantona Sarajevo (KS) treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS - obrazložio je Dunović, saopćila je Demokratska fronta.

U proteklom periodu, od imenovanja do danas, kako je naveo Dunović, Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno.

- Omogućili smo nastavak postojećih te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS. Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS. Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS - istakao je Dunović.

To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS koje nisu dio "redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije, dodao je Dunović i naveo da je usvojena Uredba o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, kao i da su vraćene procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

- Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije - istaknuo je Dunović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana