Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 11:14 |

Salkić: Neka Božić donese radost, mir i toplinu vjere, a srca oplemeni ljubavlju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je danas božićnu čestitku svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da obilježavanje tog blagdana u posebnim okolnostima i pod posebnom pažnjom i brigom zbog pandemije jeste i iznova prilika da se više pažnje posveti najbližim članovima porodice.

- Svim vjernicima pravoslavne vjere u BiH želim da ovaj blagdan dočekaju u duhu pravoslavne tradicije, u miru i ljubavi, okruženi najmilijim ljudima. Neka sreću svog najradosnijeg pravoslavnog blagdana podijele sa svojim komšijama, a neka univerzalne poruke svih blagdana koje označavaju mir, toleranciju, zajedništvo, uvažavanje, solidarnost i istinu, budu vodilja svim građanima Bosne i Hercegovine u svakodnevnom životu, uz poruku da zajednički život i zajednička budućnost u ovoj zemlji nemaju alternativu - poručio je Salkić.

Dodao je da ovaj blagdan obilježavaju u posebnim okolnostima i pod posebnom pažnjom i brigom za zdravlje najbližih zbog pandemije koronavirusa, te da je to iznova i prilika da se više pažnje posveti najbližim članovima porodice.

- Radostan sam što se ovaj veliki pravoslavni blagdan obilježava širom naše domovine u miru kako je to bilo stoljećima unazad u našoj domovini BiH. Uz želje da vam Božić donese radost, mir i toplinu vjere , a da vam srca oplemeni ljubavlju, strpljenjem i predanošću vjeri, svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini želim sretan i blagoslovljen Božić - naveo je Salkić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu