Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 12:30 |

Novi saziv Gradskog vijeća Zenice izabrao stalna radna tijela i komisije

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 6. januara (FENA) – Novi saziv Gradskog vijeća Zenice imenovao je većinom glasova članove stalnih radnih tijela i komisija, kao i članove Etičke komisije i Ocjenjivačkog suda.

Sastav komisija i radnih tijela, kako je napomenuo predsjednik Kluba vijećnika Zenička inicijativa – Fuad Kasumović (ZI-KF) Kenan Uzunović, predložili su politički subjekti parlamentarne većine: ZI-KF, Socijaldemokratska partija, Savez za bolju budućnost, Narod i Pravda, Nezavisni blok te predstavnik nacionalnih manjina Osman Šuvalić.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja je razmatranje i usvajanje izvještaja o poslovanju za 2019. godinu dijela javnih preduzeća u vlasništvu grada.

Do pauze su usvojeni izvještaji o poslovanju Regionalne deponije "Mošćanica" i Vodovod i kanalizacija, koji su poslovali pozitivno te ostvarili i određenu dobit, a u nastavku će biti razmatrano poslovanje Grijanja, Zenicagasa, Preduzeća za prostorno planiranje i uređenje Grada, Parking servisa, Tržnice, Zeničke razvojne agencije "ZEDA", Doma za stara lica, Centra za socijalni rad, Dom-porodice, Gradske narodne kuhinje, a za preduzeće Gradska groblja bit će razmatran i izvještaj o radu za 2018. godinu.

Vijećnik SDA Malik Ejubović iznio je prijedlog da se razmotri formiranje holdinga, u koji bi bila spojena javna preduzeća, jer bi to, kako je istakao, "bilo korisno i za budžet i za građane".

Današnja sjednica počela je odavanjem pošte stradalim djevojkama i mladićima u novogodišnjoj noći na području općine Posušje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu