Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 17:30 |

Dodik: Simbolika praznika treba biti putokaz svima u vremenu iskušenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, svećenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjere Badnji dan i Božić.

U čestitki koju prenosi Predsjedništvo BiH istaknuo je da simbolika velikih blagdana treba biti putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

- Želim da vam ovi blagdani donese snagu da se izborite sa svim izazovima s kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa koji hara svijetom i odnosi brojne živote, te da blagdanske dane provedete u krugu svojih najdražih, okruženi ljubavlju, toplinom i radošću - kazao je.

Izrazio je uvjerenje da će Božić potaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Božić je najradosniji kršćanski blagdan, podsjetio je Dodik i poželio da blagdansko raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav.

- Uz tradicionalni kršćanski pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi" svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu sukladno našoj tradiciji - u miru i radosti, u krugu svojih obitelji - napisao je Dodik u čestitki.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta