Stranačke aktivnosti     | 07.01.2021. 16:09 |

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

FENA Saopćenje

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE – PARTY OF DEMOCRATIC ACTION
OPĆINSKI  ODBOR  SDA  ZENICA

Otvoreno pismo gradonačelniku Kasumoviću i predsjedavajućem Babajiću

Povodom teksta koji je objavljen na portalu "072info.com, pod naslovom "Pogledajte 'prljavi' ples vijećnice Tufekčić", a čiji je autor zaposlenik Gradske uprave Zenica u Sektoru za odnose s javnošću Dino Pašalić, Stranka demokratske akcije Zenica upućuje otvoreno pismo gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedavajućem Gradskog vijeća Almiru Babajiću.

Poštovani,

vijećnica SDA Emina Tufekčić je tokom jučerašnje diskusije prilikom razmatranja Izvještaja o radu JU "Dom za stara lica" Zenica za 2019. godinu navela činjenicu da je Dino Pašalić, tada kao novinar "Dnevnog avaza", informacije o ucrvalom kurbanskom mesu iznio u javnost i da je tako, ne samo zenička javnost, nego i šira, upoznata sa ovom aferom. Afera je dovela do gubljenja povjerenja građana prema ovoj javnoj ustanovi i nanijela štetu JU "Dom za stara lica" Zenica. Također je navela da je Pašalić danas zaposlen u Gradskoj upravi u Sektoru za odnose s javnošću.

Nedugo nakon završetka jučerašnje 3. sjednice Gradskog vijeća Zenica, Pašalić je na svom portalu "072info.com" objavio podrugljiv i lascivan tekst, s krajnje neprimjerenim naslovom koji aludira na nemoralan sadržaj, što video isječak sa privatne rođendanske zabave svakako nije!

S obzirom da ste vijećnike na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zenica prilikom svog prvog obraćanja pozvali da čuvaju dignitet i dostojanstvo vijećnika i Vijeća te da poštuju zaposlenike Gradske uprave, interesuje nas šta možete i šta planirate poduzeti u slučajevima kada zaposlenici Gradske uprave Zenica nanose štetu dostojanstvu vijećnica i vijećnika, kao što je to u ovom konkretnom primjeru slučaj, a u konačnici nanose štetu samoj Gradskoj upravi i gradu Zenica.

Moramo napomenuti, iako to sami znate, da je vijećnica Tufekčić jedan od najagilnijih vijećnika u Gradskom vijeću Zenica, da je dijete šehida, da radi u privatnom sektoru i da podignute glave zarađuje za egszistenciju, za razliku od Dine Pašalića koji karijeru gradi na blaćenju ljudi, posebno kadrova SDA i političkih oponenanata Fuada Kasumovića, te da je za to, javna je tajna, nagrađen radnim mjestom u Gradskoj upravi.

Postoje zvanični dokazi da Pašalić stoji iza portala "072info.com". Izvod iz registra udruženja, koji su ranije objavili mediji, potvrđuje da je vlasnik portala Udruženje "072INFO", a na čelu udruženja je upravo Pašalić.

Ovom prilikom pozivamo udruženja za zaštitu ljudskih prava te udruženja boračke populacije, kojoj vijećnica Tufekčić lično pripada, da stanu u zaštitu naše vijećnice, a medije i novinarska udruženja da se ograde i, po mogućnosti, sankcionišu Dinu Pašalića, koji duže vrijeme svojim neprofesionalnim pristupom vrijeđa časnu novinarsku profesiju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana