Bosna i Hercegovina     | 08.01.2021. 11:27 |

MUP HNŽ-a odbacuje tvrdnje o nezakonitom postupanju policije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. siječnja (FENA) - MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) priopćio je u petak kako su policijski službenici posljednjih dana izloženi nedopustivim i neutemeljenim pritiscima i optužbama te je odbacio tvrdnje i napise pojedinih medija o njihovom nezakonitom postupanju, kršenju ljudskih prava i postupanju u interesu političkih stranaka.

Iz MUP-a navode kako policija ne postupa po nečijim željama, niti će podleći bilo kakvim političkim pritiscima, medijskim napadima i drugim pokušajima destabiliziranja, nego će sve svoje zadaće i dalje obavljati profesionalno, stručno i u okvirima zakonom propisanih ovlasti.

"Posljednjih dana policijski službenici MUP-a HNŽ-a izloženi su nedopustivim, bezobzirnim i neutemeljenim pritiscima i optužbama različitih političkih subjekata i građanskih udruga o navodnom nezakonitom postupanju, maltretiranju građana, kršenju ljudskih prava, postupanju u interesu političkih stranaka. Odlučno odbacujemo takve tvrdnje i napise u pojedinim medijima, te ih smatramo zlonamjernim napadima na neovisnost i profesionalnost policijske službe", navode iz MUP-a HNŽ-a.

U priopćenju se ističe kako se MUP HNŽ-a ponosi dostignutom razinom standarda i profesionalnosti svoje policije, kao i njenim multietničkim sastavom.

"Trenutačno ovo Ministarstvo, odnosno mjesno i stvarno nadležna Policijska uprava Mostar, postupa na temelju Zahtjeva za prikupljanje dodatnih obavještenja Županijskog tužiteljstva HNŽ-a zbog sumnji na počinjenje više kaznenih djela i to udruživanja radi činjenja kaznenih djela, izborne prevare, ovjeravanja neistinitog sadržaja te zlouporabe položaja i ovlaštenja", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako policija u ovom, kao i u svim drugim slučajevima postupa profesionalno i na temelju ovlaštenja propisanih Zakonom o policijskim službenicima HNŽ-a i Zakonom o kaznenom postupku FBiH, poštujući sva zakonom zagarantirana prava građana i vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama, priopćio je Odsjek za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo