Bosna i Hercegovina     | 08.01.2021. 13:51 |

Vlada ZDK isplatila podsticaje za zapošljavanje branilačke populacije (VIDEO)

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. januara (FENA) - Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona isplatilo je drugu ratu podsticaja korisnicima Programa samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije u 2020. godini u iznosu od 260.000 KM.

Sredstva su dobili vlasnici 76 privrednih subjekata koji su otvoreni uz podršku Ministarstva za boračka pitanja ZDK-a.

Također, općinama i gradovima isplaćen je kompletan iznos podsticaja za zapošljavanje 23 pripadnika boračke populacije u postojećim firmama, tako da je po ova dva osnova ukupno doznačeno oko 400.000 KM.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković zahvalio je premijeru Mirnesu Bašiću i ministru finansija Jospiu Lovriću što su uspjeli iznaći sredstva za isplatu podsticaja te što vode računa o potrebama branilačke populacije.

- Ponosan sam što se radi o pripadnicima boračke populacije koji su se u uslovima nesreće izazvane koronavirusom odvažili da pokrenu biznis i otvore radna mjesta. Prema evidencijama lokalnih službi za boračko-invalidsku zaštitu, od ukupno 76 firmi, opstalo je i radi 75 - rekao je Čolaković.

Naglasio je da će Ministarstvo za boračka pitanja i Vlada ostati dosljedni dosadašnjoj politici prema boračkoj populaciji u ZDK-u.

- Imamo namjeru da nastavimo s realizacijom ovakvih programa koje ćemo pokušati inovirati i poboljšati s ciljem stvaranja što boljeg ekonomskog ambijenta i pomoći boračkoj populaciji - rekao je Čolaković.

Pogledajte https://fena.ba/video/5258

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1L41wWQorPFFbsd3bNvlW-jKT-qFhGogK?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'