Bosna i Hercegovina     | 08.01.2021. 14:03 |

Vlada FBiH usvojila planove rada za 2021.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Vlada FBiH dala je na današnjoj sjednici saglasnosti na Program rada i i Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2021.

Strateški ciljevi Fonda su prikupljanje namjenskih naknada - ostvarivanje prihoda, sufinansiranje projekata zaštite okoliša i energijske efikasnosti, te informacioni sistem okoliša i osiguranje sistemskog praćenja parametara za ocjenu stanja okoliša.

Kad je riječ o Finansijskom planu za 2021., s procjenom od 2022. do 2024., utvrđenom u iznosu 67.000.831 KM, procjena prihoda je otežana zbog pandemije koronavirusa, jer je veliki broj privrednih subjekata - obveznika plaćanja okolišnih naknada imao probleme ili zastoje u radu u toku 2020. što će se direktno odraziti na prihode Fonda od naknada u 2021. 

Federalna vlada danas je usvojila i Plan rada Generalnog sekretarijata Vlade FBiH za 2021. Također, usvojeni su planovi rada za 2021. Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, Federalne direkcije robnih rezervi, Federalnog zavoda za geologiju, Odbora državne službe za žalbe, Federalnog zavoda za poljoprivredu, te Federalnog agromediteranskog zavoda.

Usvojeni su i planovi rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, Plan provođenja statističkih istraživanja od interesa za FBiH, te Plan i program rada i Plan prihoda i rashoda, s Planom javnih nabavki Agencije za nadzor osiguranja FBiH za 2021., saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo