Sport     | 08.01.2021. 15:23 |

Mateo Marić iz Širokog u Lokomotivu

FENA Roland Grabovac

ŠIROKI BRIJEG, 8. siječnja (FENA) – Jedan od najboljih nogometaša NK Široki Brijeg u prvom dijelu sezone Mateo Marić karijeru će nastaviti u zagrebačkoj Lokomotivi.

22-godišnji Mateo Marić u redovima prvoligaša s Kajzerice pridružit će se Stipi Markoviću i Dominiku Kovačiću koji su istim putem krenuli u prethodnim sezonama. Naime, ovo je već treći dogovoreni transfer igrača iz Širokog Brijega u zagrebačku Lokomotivu, a bilo je i obrnutih slučajeva, čime se potvrđuje izvrsna suradnja dvaju klubova, priopćio je NK Široki Brijeg.

- Na odlasku iz Širokog Brijega želim zahvaliti svima u klubu, a najviše onima koji su mi dali priliku napraviti prve korake u nogometnoj karijeri. Hvala stručnom stožeru i svim suigračima s kojima sam imao čast dijeliti svlačionicu. Postali ste moja druga obitelj. Također, hvala i svim navijačima bez kojih nogometna priča u Širokom Brijegu ne bi bila ista. Na kraju, najveća zahvala ide mojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška, poglavito u teškim trenutcima - kazao je Marić.

Mateo Marić standardni je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i mlađi brat Mirka Marića, nekadašnjeg napadača Širokog Brijega koji je, među ostalim klubovima, jedno vrijeme igrao za zagrebačku Lokomotivu, a danas nastupa za talijansku Monzu.

U aktualnoj sezoni Mateo Marić je u dresu Širokog Brijega upisao 20 nastupa (1 pogodak i 1 asistencija) i svaki je put nastupio u početnoj postavi. U igri je proveo ukupno 1738 minuta.

Za momčad s Pecare ukupno je nastupio 86 puta (9 pogodaka i 4 asistencije) od kolovoza 2016. godine kada ga je tadašnji trener Branko Karačić priključio iz juniorske u seniorsku momčad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana